24 Ekim 2015 Cumartesi

Ispanak Yemeği Tarifi

Ispanak Yemeği Tarifi


Ispanaklı Yemek Tarifinin Malzemeleri

  • 1 kilo ıspanik
  • 1 ad.orta boy soğan
  • 1 fincan pirinç
  • 1çorba kaşık biber ve domates karışık Salça
  • Yarım çay bardak sıvıyağ
  • Tuz

Ispanak Yemeği Tarifinin Yapılışı

Ispanaklı güzelce ayıklanır ve doğranır. Bol suda beklentilerek kumu gidinceye kadar yıkanır ve süzülür. Soğan yemeklik dogranir. Tencereye  sıvıyağ konur ve ocağın altı yakılır. Sıvıyağda soganlar pembeleşinceye kadar kavrulurduktan sonra salça ilave edilir ve bir iki defa kaşıkla çevrilir. Ardından ıspanak eklenerek bir iki defa kasikla karistirilir.Pirinç ve tuz ilave edilerek yarım çay bardak su konulur ve tencerenin kapağı kapanır. Bir kaç kez karıştırarak kontrol edilir. Çok fazla da karıştırılmaz. Çok fazla hamur gibi  olmadan  ocağın altı kapanır. Ben normalde hiç su koymam ancak bizim evde yukaridaki resimdeki gibi sevildigi için çok az bir su koyuyorum. 















Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate