17 Ekim 2015 Cumartesi

Kalın Bulgurdan Kısır Tarifi

    Kalin Bulgurdan Kisir Tarifi 












Kalın Bulgurdan Kısır Tarifinin Malzemeleri

  • 1 su bardak kalın bulgur
  • 1 çorba kaşık domates ve biber salcasi karışık
  • 1 çorba kaşık pul biber
  • 1 ad.domates
  • 1 ad.salatalık
  • Yarım demet taze sogan
  • Yarım demet  maydanoz
  • 2-3 dal taze nane yada tatlı kaşık kuru nane
  • 1 ad.limon
  • Yarım su bardak sıvıyağ
  • Tuz

Kalın Bulgurdan Kısır Tarihinin Yapılışı

Geniş bir kabin içine bulgur sıcak su ile islatilir ve ağzına bir kapak kapatılarak biraz yumuşaması için bir kenarda bekletilir. Bulgurumuz beklerken bu arada bütün yeşillikler bol su ile yıkanır. Yeşillikler hepsi  küçük küçük doğranip hazırlanır. Bulgurun üzerine Salça ve tuz konularak elimizle karıştırılır. Limon eklenerek bir iki daha karistirdiktan sonra bütün yeşillikler Bulgurun üzerine dökülerek sıvıyağ da ekleyip bir iki karıştirdiktan sonra  servis tabağına alınır. İsteğe göre nar ekşsi de  dökülebilir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate