21 Ekim 2015 Çarşamba

Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav Tarifinin Malzemeleri

  • 1 su bardak pirinç
  • Yarım çay bardak siviyag
  • 3 ad.tavuk but
  • 1 çay kaşık karabiber
  • Tuz
  • 2 bardak su

Tavuklu Pilav Tarifinin Yapılışı

Tavuk  butlari yıkanır ve küçük bir tenceye su ve tuz konularak haşlanır. Haşlanan tavuk butları elimizde yada çatal yardımıyla didiklenir. 
Pirincimiz yıkanır ve süzülür. Tencereye yağ koyup ocağın altı yakılır. Yağ ısıninca pirincimiz tencereye döküp çakiltaşi gibi oluncaya kadar güzelce kavrulur. Daha sonra iki su bardak tavuk suyu konulup tuz da ekleyerek tencerenin ağzı kapanır. Pilavimizi kontrol ederek suyunu çekip pişince ocağın altı kapanır. 
Didikledigimiz tavuk etleri bir kapta sıvıyağ , karabiber ve bir kaşık tavuk suyu iler karıştırılır ve servise hazır hale getirilir.
Servis etmek için bir kaseye önce tavuk etleri konulur ardından pilav konularak kaseyi servis tabağına ters çevrilerek sunumu yapılır.

Afiyet Olsun....







2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.. En sevdiğim pilavlardan biridir tavuklu pilav..

    YanıtlaSil
  2. Blogumu ziyaret ettiğiniz için ve yorumunuz için teşekkürler.
    Evet tavuklu pilav genel olarak cok sevilen lezzetlerini sadece biri...

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate