16 Ekim 2015 Cuma

Un Helvası Tarifi

16 Ekim 2015 Cuma
Un Helvası

Un Helvası Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 su bardak un
  • 1 su bardaktan 1 parmak eksik sıvıyağ
  • 125 gr. tereyağ

Serbeti için

  • 1,5  su bardak süt 
  • 1,5 su bardak su
  • 2 su bardak şeker

Un Helvası Tarifi


Un Helvası Tarifi, Nasıl Yapılır


Un Helvası Tarifinin Malzemeleri veYapılışı


Un Helvası Nasıl Yapılır?


Un Helvası Tarifi'nin Yapılışı

  • Önce serbeti hazırlıyoruz. 
  • Bunun için uygun bir tencereye su, süt ve şekeri alıyoruz.  Kaynama noktasına kadar kaşıkla karıştırarak şekerin erimesini sağlıyoruz. 
  • Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
  • Daha sonra ayrı bir tencereye sıvıyağ ve tereyağ alıp ocağın altı yakıyoruz. Yağ ısınınca un ilave edip tahta kaşıkla ocağın orta gözünde kısık ateşte sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
  • Yaklaşık 20 dakika boyunca hiç bırakmadan kavuruyoruz. Un iyice kavrulduktan sonra mis gibi kokusu çıkmaya başlayınca şerbeti ilave edip tahta kaşıkla hızli bir şekildekarıştıralım.
  • Un helvamız kıvama gelip toparlanınca ocağın altını kapatalım. Bunu nasıl anlarız, helvamız tencereye yapışmaz durumda olmalıdır.
  •  Daha sonra istediğimiz şekilde sıcak yada ılık olarak servis kabına kaşıkla yada elimizle şekil vererek dizelim.
  • Evet un helvası tarifimizin yapılışı bu şekilde. Umarım dener ve beğenirsiniz.  Başka tariflerde görüşmek üzere....
  • Şimdiden sizlere afiyet şifa olsun. 

Un Helvası Nasıl Yapılır? 2 Bardak Un

Afiyet olsun....

0Yorum

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe