12 Kasım 2015 Perşembe

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Malzemeler

  • Yarım kilo yaprak
  • 2 su bardak pirinç
  • 2 ad.soğan
  • 1 çorba kaşık dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşık kuş üzümü
  • Yarım tatlı kaşık karabiber
  • 1 tatlı kaşık seker
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 ad.limon
  • 1 çay bardak sıvıyağ
  • tuz

Hazırlanışı

Pirinç yıkanır ve suyu süzülür. Yapraklar salamura ise fazla tuzunun gitmesi için suda bekletilir. Taze yaprak ise yıkanır ve kaynar suda rengi dönene kadar bekletilir. Soğan yemeklik doğanır. Tencereye sıvıyağ konulur. Soğan bir iki cevrildikten sonra fıstık ilave edilir. Kavrulmaya devam edilir. Ardından pirinç ilave edilir.Tuz, karabiber, kuşüzümü ve şeker ilave edilerek kavurulur. Daha sonra bir bardak su ilave ederek pirinç suyunu çeken kadar pişirilir. Sıcaklığı çıkınca maydanozlar ince kıyılıp karıştırılır.
Yaprakların sapları kopartılir. İçine bir tatlı kaşık pirinç konarak incecik sarılıp tencereye dizilir. Bütün yapraklar bu şekilde sarilip tencereye dizildikten sonra üzerine limon dilimleri konur ve iki bardak su ilave edilerek orta ateşte pişirilir. Ilıdiktan sonra servis tabağına alınır ve servis edilir.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate