29 Ocak 2016 Cuma

KAKAOLU KREMŞANTİLİ YER FISTIKLI BİSKÜVİ TARİFİ

Kakaolu Kremşantili Yer Fıstıklı Bisküvi  Tarifi 

Malzemeler

  • 125 gr.margarin
  • yarım su bardak sıvıyağ 
  • 1 ad.yumurta
  • 1 su bardak şeker 
  • 1 pk.kakaolu kremşanti
  • 1 su bardak çekilmiş yer fıstığı 
  • 1 çay kaşık kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Yapilisi

Oda sıcaklığında olan margarin, sıvıyağ, seker ve yumurta elimizde karıştırılır. Ardından kakaolu kremşanti ve yer fıstığı  ilave edilerek karıştırma  işlemine devam edilir. Azar azar un ve kabartma tozuda ilave edilerek normal kivamda (ne çok  sert nede çok yumuşak ) bir hamur hazırlanır.  Hamur yarım saat gibi buzdolabında dinlendirilir. Daha sonra hamurdan büyükçe parçalar alarak Streç filmin arasına konulur. Merdane ile bir cm kalınlıkta açılır ve istediğimiz bir kalıpları kesilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Bütün  hamur bu şekilde kalıp ile kesilip tepsiye dizildikten sonra 170 derece fırında pisirilerek soguduktan sonra servis kabına alınarak servis edilir.










Afiyet olsun...

Kıyır kıyır  mis gibi oldular.
Favori kurabiyelerim arasında yerini aldı. 
Bence deneyin derim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate