20 Ocak 2016 Çarşamba

KIYMALI BEZELYE TARİFİ

Kıymalı Bezelye Tarifi


Malzemeler

  • Yarım kilo bezelye
  • 200 gr.kıyma
  • 1 ad.havuç
  • 1 ad.patetes 
  • 1.ad.soğan
  • 2 ad.domates
  • 1 çorba kaşık Salça
  • Tuz
  • Sıvıyağ 

Yapılışı

Soğan yemeklik dogranarak bir tencereye alınır ve sıvıyağ ile biraz kavrulur. Ardından kıyma ilave edilerek suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Salça ilave edilerek bir iki çevrilir. Yıkayıp kabuklarını temizledigimiz havuç  ve patetes küp küp  kesilerek tencereye ilave edilir. Kasıkla bir iki defa daha çevirdikten sonra bezelye ilave edilir. Kaşıkla  biraz daha karıştırılır ve sıcak su ilave edilir. Tuzu da eklenerek kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır. Orta dereceli ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kontrol edilerek ocağın altı kapatılır. Pişen  Kıymalı bezelye yemeğimız sıcak olarak servis edilir.













Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate