9 Şubat 2016 Salı

SUCUKLU KAŞARLI POĞAÇA TARİFİ

Sucuklu Kaşarlı Poğaça Tarifi 

Malzemeler

  • 1 su bardak süt 
  • yarım su bardak sıvıyağ 
  • 1 ad.yumurta (sarısı uzerine)
  • Yarım pakete yakın yaş maya
  • tuz
  • Aldığı kadar un
  • 2 çorba kaşık margarin (kat arası icin)

İci icin

  • Sucuk
  • Kaşar 
  • yeşil biber

Yapılışı

 Hamurumuzu hazırlamak için önce ılık sütün içinde maya iyice eritilir. Ardından genişce bir kaba maya- süt  karışımı, yumurta akı ve sıvıyağ alınarak elimizde  karıştırılır. Bu karışımın içine tuz ve yavaş yavaş un ilave edilErek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.  Hamurun  mayalanmasi için üstünü kapatarak yarım saat bekletilir.
İçi için sucuk istediğimiz büyüklükte doğanır. Yeşil biber yıkanır ve küçük parçalar halinde doğranir. Kaşar peyniri rendelenerek iç malzememizde hazır hale  getirilir.
Mayası gelen hamur ikiye bölünerek yuvarlanir  ve merdane yardımı ile açılır. Hamurun üzerine erittigimiz  margarin sürülür ve üçgen dilimler halinde kesilir. Kestiğini hamurun geniş tarafina hazırladığımız içten koyarak rulo şeklinde sarılır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Bütün  hamurumuzu bu şekilde hazırladıktan sonra 10-15  dakika daha Tepside mayalandirilir ve üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında üzeri kizarincaya kadar pişirilir.


Afiyet olsun...



Karaköy Poğaça Tarifi İçin Tıklayınız...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate