20 Şubat 2016 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI PAZI SARMASI TARİFİ

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi



Malzemeler

  • 1 demet pazı yaprağı
  • 1 ad.orta boy soğan
  • 1 su bardak pirinç
  • 1 çorba kaşık şeker
  • yarım çay bardak zeytinyağı
  • karabiber
  • kimyon
  • nane
  • 1 ad.limon
  • tuz


Yapılışı

Pazı yaprakları bol su ile yıkanır ve sap kısımları kesilir. Orta boy bir tencereye su konur ve ocağın altı yakılır. Pazı yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletilir ve soğuk suya tutularak bir kenara alınır. Diğer yandan iç malzemeyi hazırlamak için pirinç yıkanır ve süzülür. Soğan yemeklik doğanır. Tencereye sıvıyağ konularak ocağa alınır ve  soğan pembelesinceye kadar kavrulur. Ardından şeker pirinç ve tuz ilave edilerek pirinçler çakiltasi gibi oluncaya kadar kavrulur. Yarım limonun suyu ilave edilerek bir iki defa daha karistirdiktan sonra baharatlarida ilave edilip soğumasi için bir kenara alınır.
İç malzemesi soguduktan sonra pazı yapraklarından alınır ve içine iç malzemeden konularak yukaridaki fotoğraftaki gibi sarılır. Tencerenin dibine önce parça yapraklardan konur ve üzerine sardigimiz pazı sarmalari dizilir. Bütün pazı yapraklarını bu şekilde sardıktan sonra üzerine yuvarlak kestiğimız limon dilimleri ilave edilir.  Bir su bardak su ilave ederek  zeytinyağlı pazı sarmalarimiz pişirilir.
Ilık yada soğuk olarak servis edilir.

Yalnız bir demet pazidan  az çıkıyor. En azından iki demet olmalı. Zaten çerez gibi hemen anında yeniliyor.


Afiyet olsun...










2 yorum:

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate