16 Mart 2016 Çarşamba

PEYNİRLİ MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ

Peynirli Mayası Poğaça 

Malzemeler

  • 1 su bardak süt 
  • 1 su bardak sıvıyağ
  • 2 ad.yumurta (birinin sarısı uzerine)
  • 1 pk. kabartma tozu
  • tuz
  • aldığı kadar un

İc malzemesi için

  • 1 kase tulum peyniri+beyaz peynir
  • 4-5 dal maydanoz 

Üzeri için

  •  haşhaş 

Yapılışı

Geniş bir kaba bütün sıvı malzemeler alınır. Elimizle sıvı malzemeler güzelce karıştırılır.  Ardindan tuz, kabartma tozu ve azar azar un ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hazırladığımız hamur 10 dakika gibi dinlendirilirse daha iyi olur. Ancak ben vakit darligindan dinlendirmeden direk fırına verdim.
Evet hamurumuzu bu sekilde hazırladıktan sonra iç malzemesi için yikadigimiz maydanozlar ince ince kıyılarak peykarıştırılır. 
Hamuruna küçük parçalar alınarak elimizde açılır ve içine peynirli malzeme konularak ağzı kapanır. Yağlı kagit serili tepsiye dizilir. Bütün hamur bu şekilde hazırlandiktan sonra üzerine yumurta sarısı ve haşhaş  serpilerek 180 derece fırında üzerleri kizarincaya kadar pişirilir. 
Fırından alınarak sıcaklığı çıktıktan sonra servis edilir.



Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate