4 Mayıs 2016 Çarşamba

KIYMALI MİDYE BÖREK TARİFİ


Kıymalı Midye Börek 

Kıymalı Midye Börek 

Malzemeler

  • 3 ad.yufka
  • 250 gr kıyma
  • 1 çay bardak sıvıyağ 
  • 2 ad.soğan 
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Kıymalı Midye Börek 

Kıymalı Midye Börek 

Yapılışı 

Kıymalı midye boregimizi hazırlamak için önce iç malzemesini hazırlıyoruz. Bunun için soğanı yemeklik doğrayıp orta boy bir tavaya alıyoruz.  Sıvıyağ ilave ederek biraz kavuruyoruz. Ardından kıymamızı ilave edip kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavuruyoruz. Tuz ve karabiber ilave ederek karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.  Ilık hale gelince yıkayıp ince dogradığımız maydanozları ilave ediyoruz.
 soğumaya bırakıyoruz. 

Üç yufkalı üst üste masanın üzerine yayıyoruz. Yufkamizi once yukardan aşağıya sonra soldan sağa  arti (+) şeklinde kesiyoruz. Yani bir yufkayi dörde bölüyoruz.  Yufka parçasının birisini alıp üzerine fırça yardımı ile sıvıyağ sürüyoruz. Daha sonra yukaridaki şekildeki gibi parmagimizi yufkanın uç  kısmına koyup kaldirmadan geniş tarafina doğru büzüyoruz.  Parmağımızn Sağda ve soldaki iki yufkayi birbirinin üzerine koyarak uç kısmına Kıymalı harçtan koyup sariyoruz.Yağlı kagit serili fırın tepsisine diziyoruz. Bütün yufkamizi bu şekilde hazırladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında üzeri kızarana  kadar pisiriyoruz. Pişen Kıymalı midye boreklerimizi servis kabına alarak ılık  yada sıcak olarak servis ediyoruz.

Kıymalı Midye Börek



Afiyet olsun






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate