20 Mayıs 2016 Cuma

MAYASIZ MİNİK POĞAÇA TARİFİ

Mayasız minik poğaça 

Malzemeler 

  • Yarım pk. margarin yağ
  • 1 ad.yumurta 
  • 1 çay bardak zeytinyağı 
  • 1  çay bardak yoğurt 
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 3 ad. kesme şeker 
  • 1 tatlı kaşık tuz
  • Aldığı kadar un 

Üzeri için

  • 1 ad.yumurta sarısı
  • Çörekotu 

Yapılışı 

Oda sıcaklığında olan bütün sıvı malzemeler ve maya hamur yoğurma kabına alınır. Parmak uçlarımızla yavaş yavaş karıştırılır. Ardından şeker, tuz ve un ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur hazırlanır. Hazırladığımız hamurumuzun üzerini kapatarak bir 10 - 15 dakika dinlendirilir. Daha sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Arzu eden içine istediği bir iç malzemeyide koyabilir. Ancak ben hiç  bir şey koymadım. İçi boş olarak yaptım. Bütün hamurumuzu bu şekilde hazırladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında üzeri poğaçalarımızın üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişen mayasız poğaçalarımız fırından alınarak biraz ılık hale geldikten sonra servis kabına alınarak servis edilir.

Mayasız minik poğaça 


Afiyet olsun...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate