13 Haziran 2016 Pazartesi

CEVİZLİ KADAYIF SARMASI TARİFİ

Cevizli Kadayıf Sarması 


Malzemeler

  • Yarım kilo tel kadayıf 
  • 1 su bardak çekilmiş ceviz 
  • 100 gr.tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardak sıvıyağ

Şerbeti için

  • 4 su bardak şeker 
  • 4 su bardak su
  • 1 dilim limon
Cevizli Kadayıf Sarması 

Yapılışı 

Cevizli kadayıf sarması tatlimiza önce şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için şeker, su ve limon üçlüsünü bir tencereye koyarak kaynatıyoruz. 10 dakika gibi kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Kadayıflarımızı şerbetimiz ocakta kaynarken hazırlamaya başlayabiliriz. Bunun önce cevizimizi robottan çekiyoruz. Yada benim gibi bıçaklada küçültebilirsiniz. Diğer yandan tereyağını küçük bir tavada ocağa koyarak eritiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. İçine sıvıyağ ilave ederek hazır halde bekletiyoruz. 
Tel kadayıftan elimize bir parça alıp yapışık olanları elimizde didikleyip uzunlamasına açıyoruz. İçine bir miktar ceviz koyup kenarlarını içe kapatarak rulo şeklinde sarıp borca yada fırın tepsisine diziyoruz. Bütün kadayıfları bu şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine erimiş olduğumuz margarin ve sıvıyağ karışımından kaşıkla gezdiriyoruz. Hazırladığımız cevizli kadayıf sarmamızı 180 derece fırına vererek üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çİkna kadayıflarımızın üzerine ılık halde olan şerbetimizi dökerek çekmesi için bir kenarda bekletiyoruz.  Cevizli kadayıf sarmamız hazııır....

Cevizli Kadayıf Sarması 


Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate