26 Haziran 2016 Pazar

GÜLLAÇ NASIL YAPILIR?

Güllaç Nasıl Yapılır? 

On bir ayin sultanı Ramazan- Şerif ayının son günlerine yaksaştığımız şu günlerde bunaltıcı yaz sicaklarıda kendini artık iyice fazlasıyla hissettirmekte. Bu kavurucu sıcaklarda Ramazan ayının olmassa olmazlarından midemizi rahatlatacak ve bir o kadar da serinletecek hafif ve güzel bir tatlı tarifi  tatlı tarifimız var bu gün. Güllaç Nasıl Yapılır? diye soranlar için gelsin bu tarifimiz...
Haydi bakalım. ..
İşte malzeme listemiz. 

Malzemeler

  • 1 pk Güllaç 
  • 2 litre süt 
  • 1 su bardak şeker 
  • 1su bardak ceviz
  • 2 pk.Hindistan cevizi
  • 1 çay bardak pudra şekeri 
  • Üzerine çam fıstığı 
  • Kiraz

Güllaç Nasıl Yapılır? 

Yapılışı 

Biraz büyükçe bir tencereye süt ve şekeri alarak kaynatıp ılımaya bırakıyoruz. Ayrı bir küçük kab içinde cevizi robottan çekerek yada bıçak yardımı  ile küçültüyoruz. Ceviz ve Hindistan cevizini karıştırıyoruz. Ilık hale gelen sütü geniş bir tepsiye boşaltıyoruz. Güllaç yapraklarımızı bir kaç parça bölerek her tarafını sütün içinde ıslatıyoruz. Sütle islattığımız Güllaç yapraklarını istediğimiz bir dikdörtgen borcam yada istediğimiz bir yuvarlak tepsiye yayıyoruz. Yaydiğımız güllaç yapraklarımızın uzerine bir kepçe şekeŕli sütten döküyoruz.Güllaçımızın yarısını bu şekilde hazırladıktan sonra cevizli ve Hindistan cevizi karışımını  ilave edip her tarafına yayiyoruz. Üzerine pudra şekerini serpiştirip kalan diğer Güllaç yapraklarını aynı şekilde şekerli ılık süte bulayıp borcama yayıyoruz. En son olarakta kalan sütü üzerine döküp  dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz. Servise yakın üzerine çam fıstığı ve kirazla süsleyip bıçakla  keserek servis ediyoruz. 

Güllaç Nasıl Yapılır? 


Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate