17 Kasım 2016 Perşembe

CEVİZLİ TEL KADAYIFI TARİFİ

Cevizli tel kadayıfı

Malzemeler

  • Yarım kilo tel kadayıf 
  • 1 su bardak ceviz 
  • 100 gr. tereyağ
  • yarım cay bardak sıvıyağ 

Şerbeti için

5 su bardak şeker 
5 su bardak su
1 filim limon 

Üzeri için

  • Çamfıstığı
Cevizli tel kadayıfı 

Yapılışı 

Cevizli tel kadayıfını hazırlamak için önce şerbetimiz hazırlanır. Bunun için küçük bir tencereye şeker,su ve limon üçlüsü alınarak 10-12 dakika kaynatılarak soğumaya bırakılır. 
Geniş bir kaba tel kadayımız alınır. Tel kadayıfımızın birbirine yapışık olanları elimizle tek tek ayrılır.Küçük bir tavada tereyağı ocağı alınarak eritilir ve soğutulur. Soğuyan tereyağını sıvıyağ ile karıştırılır.Yağ karışımımız tel kadayıfın üzerlerine dökülerek bir güzel elimizle karıştırılır. Bircan yada fırın tepsisinin tabanı yağlanır. Kadayıfjmızdan yarısı tepsisine elimizle bastırarak sıkı bir şekilde döşenir. Üzerine iri çekilmiş ceviz ilave edilir. Kalan diğer kadayıfı da cevizlerin üzerine sıkı bir şekilde  döşenir . Tepsimiz 180 derece fırına verilerek altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Pişen cevizli tel kadayıfımız fırından alınarak üzerine soğuk şerbet dökülür. İki saat dinlenip şerbetini çektikten sonra bıçak yardımı ile dilimlenerek üzeri çamfıstığı ile süslenerek servis edilir. 

Cevizli tel kadayıfı 


Afiyet olsun. ..





 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate