1 Ocak 2017 Pazar

ÇÖREKOTLU HAMUR KIZARTMASI TARİFİ


Çörekotlu hamur kızartması 
Hamur kızartması, benim acil durumlarda çok sıkça yaptığım deyim yerindeyse kurtarıcımdır. Bu tarifim kabartma tozuyla yaptığım için beklemeyede gerek kalmadan pratik oluşu tercih sebebimdir. Hamur kızartmasını elimizdeki malzemelere göre istediğimiz şekilde çeşitlendirebiliriz. Ben çörekotu ekleyerek biraz eşitlendirdim.Ki çörekotunun faydasıda apayrı bir konu. Faydası saymakla bitmez. O yüzden zaman zaman hamur kızartmasına çörekotu ilave ederim. 
Şimdi gelelim tarifimize ...
Hem kolay, hem lezzetli, hemde mayalanma  gibi bir derdimiz olmadığı için çok pratik. Tarifdeki malzemeler herkesin evinde olabilecek malzemeler
Haydi bakalım, gelsin tarifimize. ..

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardak yoğurt
  • çörekotu
  • Tuz
  • 1 pk.kabartma tozu 
  • Kızartma için sıvıyağ

Yapılışı


Hamur yoğurma kabımıza sıvı malzemeleri alıp elimizde güzelce karıştırıyoruz. Ardından un, tuz ,kabartma tozunu ve çörekotu ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.  Hamurumuzu hazırladıktan sonra tavaya bolca yağ koyarak ocağın alıp altını yakıyoruz.  Hamurumuzdan portakal büyüklüğünde parça kopartarak elimizde yuvarlayıp beze yapıyoruz. Yaptığımız bezeyi Merdane yardımı ile bir santim kalınlıkta açıyoruz. Açtığımız hamuru istediğimiz kalıplardan kesip kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz. Bütün hamurunu bu şekilde kızarttıktan sonra sıcak sıcak yanında çay yada ayran ikram ediyoruz.


Çörekotlu hamur kızartması 


Afiyet olsun...



2 yorum:

  1. Çörekotu nefis bir aroma vermistir elimize saglik 😊

    YanıtlaSil
  2. Aynen Derya hanım. Hoş ve guzel bir arama katıyor. ..
    Teşekkür ederim. ..

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate