23 Ocak 2017 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ NASIL YAPILIR?

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz 


Malzemeler

  • 3 ad.orta boy kereviz 
  • 1 ad. patates
  • 2 ad. havuç
  • 2 su bardak portakal suyu
  • 1  ad. Orta boy soğan
  • yarım  çay bardak sıvıyağ 
  • 1 tatlı kaşık şeker 
  • tuz 
  • yarım limon suyu

Yapılışı 

Kerevizler yıkanır ve kabuğu soyularak orta büyüklükte kuşabaşı gibi doğranır. Bir kaba su doldurularak içine yarım limon suyu eklenir ve kerevizler kararmaması için limonlu suya konur. Patates  ve havuçda yıkanır ve kabuğu soyularak aynı şekilde doğranır ve patatesler kararmaması için ayrı bir kaba suya konur. Ben havucu verev doğradım. O şekilde yemeğin içinde daha hoş olacağını düşündüğüm için.  Aslında sizde istediğiniz şekillerde doğrayabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış bir durum. 
Evet sebzelerimizi bu şekilde hazırladıktan sonra tenceremize sıvıyağ konularak ocağın altı yakılır. Yemeklik doğradığımız soğanlar ilave ederek bıraz kavrulur. Ardından havuç ve patatesler ilave edilir. Bu arada şekerimizde eklenir. Kaşıkla karıştırarak biraz kavrulur. Ardından kerevizimiz ilave edilir. Bir iki daha karıştırdıktan sonra portakal suyu ve tuz ilave edilerek kapağı kapatılır ve pişmeye birakılır. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra ocağın altı kapatılır.  Ilık hale  geldikten sonra servis kabına alınır ve üzerine dereotu ikave edilerek servis edilir. 


Zeytinyağlı Portakallı Kereviz 


Afiyet olsun....


  • Zeytinyağlı Kereviz Tarifi 
  • Kereviz Nasıl Yapılır? 
  • Kereviz Yemeği 
  • Portakallı Kereviz 





9 yorum:

  1. Hayatım boyunca bi sevemedim şu kerevizi :) Ellerine sağlık,güzel gözüküyor yine de :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.Portakallısını denediniz mi? Bence deneyin. Inanın favori yemeğinizden birisi olacak.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ben limon kullanıyordum hep. Bir de portakallı deneyeceğim. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Portakallı denediğinizde kesinlikle beğeneceğinizi tahmin ediyorum. Şimdiden kolay gelsin. Afiyetler olsun. Güzel yorumunuz için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. Kerevizi şu yaşıma kadar hiç yememiştim (yaş 28) Geçenlerde bir tanıdığım ayva ile yapmış portakal suyu falan katmıştı çok sevdim. Ben de yapmayı düşünüyorum. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Kerevizi çok seven yoktur öyle. Ama değişik tariflerle yapıldığında ne kadar lezzetli olduğunu göreceklerdir.
    Portakallı tadına baksalar anlayacaklar neler kaçırdıklarını ama işte. Bazen bakmıyorlar bile ...Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate