7 Şubat 2017 Salı

NEFİS KÜP TUZLU KURABİYE TARİFİ

Nefis küp tuzlu kurabiye 

  Bu nefis küp tuzlu kurabiyeler benim sıklıkla yaptığım en favori tariflerim arasındadır. Ne zaman yaparsam yapayım kesinlikle çok beğenilir. Hem yapımı pratik. Hemde malzemeler her evde bulubilecek malzemeler. Kurabiyelerimi hazırlayıp pişirdikten sonra soğutuyorum. Sonrada kavanoza doldurup ağzını kapatıyorum.Çat kapı gelen arkadaşlarıma, misafirlerime  çay yada kahve yanında mis gibi ikram ediyorum. 
Kesinlikle tarifi denemenizi tavsiye ederim...

Şimdi geçelim tarifimize. ..

Malzemeler

  • 2 ad. yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 125 gr. margarin yada tereyağ 
  • 1 çay bardak sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı yoğurt 
  • 1 tatlı kaşık    limon
  • 1 tatlı kaşık sirke
  • 1 tatlı kaşık şeker
  • 1 pk. kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • üzerine çörekotu
Nefis tuzlu küp kurabiye 

Hazırlanışı 

Hamur yoğurma kabına oda sıcaklığında olan bütün sıvı malzemeler alınır. Elimizde karıştırılır. Ardından yavaş yavaş un ve kabartma tozu ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır. Hamurunu 30 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamurumuzdan bir parça alıyoruz ve elimizde üzerine bastırarak açıyoruz. Bunu Merdane yardımı ilede yapabilirsiniz. Nasıl isterseniz. Ben pratik olduğu için elimde bir yada birbuçuk santim incelikte açıp bıçak yardımı ile küp şeklinde yada kare şeklinde keserek yağlanmış olduğumuz fırın tepsisine diziyoruz. Bütün hamurumuzu bu şekilde hazırladıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpiştererek 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pişen kurabiyelerinizi  fırından aldıktan sonra kendi tepsisi içinde soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra servis kabına alıyoruz.

Nefis tuzlu küp kurabiye 


2 yorum:

  1. mini ikramlıklar çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate