31 Mayıs 2017 Çarşamba

KADINBUDU KÖFTE NASIL YAPILIR? (HAŞLAYARAK)

Kadınbudu  köfte 

HOŞGELDİN ON BİR AY'IN SULTANI
RAMAZAN-İ ŞERİF 

Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve seçkin bir yeri vardır. Çünkü yüce kitabımız 
 Kur'an-ı Kerim' de bu ayda indirilmeye başlanmıştır. bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen  Kadir Gecesi yine ramazan ayı içinde kutlanır. Ayrıca İslamın beş şartlarından biri olan oruç  da bu ayda tutulur. Bu nedenle ramazan ayı bizim için kutsal bir aydır. Ve onun için on bir ayın sultanı denilmiştir  .


Kadınbudu köfte 

Malzemeler

  • 300 gr. yağsız kıyma 
  • 1 fincan pirinç 
  • 1 ad. Orta boy soğan 
  • 1 çay kaşık karabiber 
  • 1 çay kaşık kimyon
  • 1 tatlı kaşık tuz
  • 1 ad. yumurta sarısı 
Bulamak için
  • 1 çay bardak un
  • 2 ad. yumurta 
  •  1 çay bardak galeta unu 

Kızartmak için
  • Sıvıyağ 

Yapılışı

Kadınbudu köftemizi yapmaya pirincimizi haşlayarak başlıyoruz. Bunun için pirincimizi bir kaç su yıkayıp küçük bir tencereye alarak üzerine su ilave edip ocağa alarak haşlamaya bırakıyoruz. Haşlanan pirincimizi süzgeçten süzüp suyunun iyice süzülmesi için süzgecin içinde biraz bekletiyoruz.
Pirincimizin suyu süzüldükkan sonra geniş bir kaba önce kıymamızı ardından pirincimizi alıyoruz. 
 Üzerine küp şeklinde soğanı ince doğruyoruz Karabiber, kimyon ve tuz ilave ediyoruz. Son olarak yumurtanın sarısını ilave edip elimizle güzelce yoguruyoruz.  Yoğurt işlemini tamamladıktan sonra buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.  Dinlenen kıyma harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz. Elimizle oval şeklinde yuvarlayıp sonra biraz elimizi bastırarak yassılaştırıp düz bir kaba diziyoruz. Bütün kıymamızı bu şekilde hazıraldıktan sonra  haşlamak için  kucuk bir tencerenin yarısına kadar su doldurup ocağa alıyoruz. Tenceremize biraz tuz ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.  Su kaynadıktan sonra bütün köftelerimizi kaynayan suya atarak tek tek haşlıyoruz. Yalnız bu haşlama işi tam haşlama değil.Yarı pişmiş şeklinde olacak. Köftelerimizi kaynar suya bir daldırıp bir iki tıkırdadıktan sonra çıkartıyoruz ve ayrı ayrı kaplarda hazırlamış olduğumuz önce una sonra yumurtaya en son da galeta ununa buluyoruz. Hepsini bu şekilde hazıraldıktan sonra tavaya sıvıyağ alıyoruz ve ocağın altı yakıyoruz. Isınan sıvıyağda bütün kadınbudu köfteleri tek tek arkalı önlü nar gibi kızartıyoruz.  Bütün kadınbudu köftelerimizi bu şekilde kızarttıktan sonra servis kabına alınarak sıcak olarak servis ediyoruz



Kadınbudu köfte



Afiyet olsun. ..












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate