26 Mayıs 2017 Cuma

Minik Lokmalık Pide Tarifi

26 Mayıs 2017 Cuma
Minik Lokmalık Pide Tarifi
Minik Lokmalık Pide Tarifi

 Yaz geldi artık derken  bir bakmıssın hava birden serinliyor hatta soğuk oluyor. Yaz mevsimini özledik.  Ama bir türlü gelemedi. Bu günlerdede biraz yaz havası vardı. Biz tabi bu fırsatı hemen değerlendirdik.  Beş çayını bahçede içelim dedik ve aynen dediğimiz gibi yaptık. Hem çocuklarda bahçede, açıkhavada biraz enerjisini atsınlar diye düşündük. (Çocuklar koşturmaktan pestil gibi oluyorlar tabi)  Eh. çay  olunca yanında  ufak bir atıştırmalık olmazsa olmazdı tabi. Hemen mutfağa girdik ve nefismi nefis bir minik lokmalık pide tarifi hazırladık.  Pek de güzel oldular. Ellerime sağlık.  

Şimdi  bu güzel tarifimize bir göz atalım. 

Minik Lokmalık Pide Malzemeleri

  • 125 gr. margarin
  • 1 su bardak süt 
  • 1 su bardağına yakın sıvıyağ 
  • 2 ad. Yumurta (birinin sarısı üzerine )
  • 1 tatlı kaşık tuz 
  • 1 tatlı kaşık şeker 
  • 1 pk. insant maya
  • aldığı kadar un
İç malzemesi için
  •  1 kase lor peyniri 
  • 1 kaseden az kaşar peyniri

Minik Lokmalık Pidecik Nasıl Yapılır?

Hamurumuzu hazırlamaya başlamadan önce bütün sıvı malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmemiz gerekmektedir.
Bu ön bilgiyi verdikten sonra derin ve geniş bir kabın içerisine bütün sıvı malzemeler alınır. Elimizle  sıvı malzemeler karıştırılır.  Ardından un, tuz ,şeker ve insant maya ilave edilerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur hazırlanır. Hamurumuzun yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra üzerine Streç film  örtülerek mayalanıp kabarıncaya kadar bekletilir. 
Hamurumuz mayalanırken bir taraftanda iç malzemesi hazırlanır. Bunun için bir kabın içine lor peyniri alınır.  Üzerine rendelemiş olduğumuz kaşar peyniri ilave edilerek elimizle yada kaşık yardımı ile karıştırılır. Dilerseniz iç malzemeye  maydanoz  da ilave edebilirsiniz. Ben maydanoz koymadım. Arzunuz kalmış bir durum.İç malzememizi bu şekilde hazırladıktan sonra  sıra geldi minik lokmalık pidecikleri hazırlamaya. .
Bunun için mayası gelip kabaran hamurdan portakal büyüklüğünde parça alınır ve elimizde yuvarlanır.  Merdane yardımı ile bir cm kalınlıkta açılır. Açtığımız hamur yuvarlak kurabiye kalıbı yada su  bardağı ile kesilir. Ortalarına iç malzemeden konulup iki tarafı yukarıdaki resimdeki gibi kapatılarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Bütün hamurumuz bu şekilde hazırlanıp fırın tepsisine dizildikten sonra yarım saat daha tepside mayalanması için bekletilir. Yeterince mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Minik lokmalık pidecikler fırından alındıktan sonra ılık olarak servis edilir.
Minik Lokmalık Pide
Minik Lokmalık  Pide Tarifi
Minik Lokmalık Pide Nasıl Yapılır?
Minik Lokmalık  Pidecik Nasıl  Yapılır?

 Afiyet olsun...

  • Lor peynirli pidecikler 
  • Minik Pidecik tarifi 
  • Lokmalık Pidecik tarifi
  • Pide 
  • Pidecik



"Minik Lokmalık Pide Tarifi" için 1 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor lokmalık pideler.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Kolay Tariflerim Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Blog Tasarım : Sosyal Medya Kafe