2 Mayıs 2017 Salı

SAHANDA YUMURTA NASIL YAPILIR?

Sahanda yumurta 

 Sabah  kahvaltılarımızın vazgeçilmezi sahada yumurta tarifimız var bu gün. Ama şunu belirtmek istiyorum.  Sahanda yumurta tarifini mutlaka ama mutlaka bakır sahada yapın zira teflonda falan yaparsanız istediğiniz lezzeti alamazsınız. Bu kolay ve basit yemeğimizin lezzeti ;
1- Kullandığınız yağa göre değişir. 
2- Pişirdiğiniz kaba göre değişir. 
3- Pişirme süresine göre değişir. 
4- Ve en önemlisi kullandığınız yumurtanın kalitesine göre değişir. Mesela  köy yumurtası, çiftlik yumurtası v.s.

Şimdi tarifimize şöyle bir göz atalım. 

Malzemeler

  • 4 ad. Yumurta 
  • 2 çorba kaşık tereyağ 
  • tuz

Yapılışı 

Bakır sahana tereyağı alınır ve ocağın altı yakılır. Tereyağı eriyip ısınınca yumurtalar tek tek kırılır. Üzerine tuz eklenir.  Orta ateşte pişmeye bırakılır.  Beyazı hafiften karıştırılır.  Çok fazla karıştırmamaya özen gösterilir. Beyazı pişince sarısı sarısı hafif karıştırılarak çok fazla katılaşmadan ocağın altı kapatılır.  Sıcak sıcak sofraya alınır veee afiyet olsun.


Sahanda yumurta


Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate