3 Mayıs 2017 Çarşamba

TUZLU KEK TARİFİ

Tuzlu kek tarifi 

Beş çayına hafif bir atıştırmalık olarak hazırlayabileceğiniz nefis ve bir o kadar da kolay bir tuzlu kek tarifimiz var bu gün. Deneyecek olanlardan  kesinlikle kendisi tam not alacaktır. Bundan hiç şüpheniz olmasın.  Gerçekten çok lezzetli oldu.Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden kolay gelsin ve elinize sağlık diyerek tarifime geçiyorum. 
Haydi bakalım. ..

Malzemler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardaktan biraz fazla sıvıyağ 
  • 1 su bardak süt 
  • 1 çay bardak lor peyniri 
  • 1 demet dereotu
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşık tuz
  • Aldığı kadar un (2 su bardak kadar)


Yapılışı 

Derin bir kab içerisine yumurtalar kırılır.  Mikser yardımı ile krem haline gelinceye kadar çırpılır. Ardından sıvıyağ ve süt ilave edilerek biraz daha çırpılır. Daha sonra un, tuz ve kabartma tozu ilave edilerek çırpma işlemine devam edilir. Lor peyniri ve yıkayıp ince doğradığımız dereotu da ilave edilerek tahta kaşık yada spatula ile karıştırılır.  Hazırladığımız karışım içini yagladığımız kek kalıbına dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri  kızarıncaya kadar kontrollü bir şekilde pişirilir.  Fırından alındıktan sonra ılık olarak dilimlenir ve servis edilir.


Tuzlu kek tarifi 

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate