20 Ağustos 2017 Pazar

AĞIZDA DAĞILAN EL AÇMASI BÖREK TARİFİ

El açması börek 

MERHABA DOSTLAR,
 Veee yeni tariflerimizle kaldığımız yerden devam ediyoruz.  Bu aralar cok fazla ortalıklarda yoktum. Nerde olduğumu merak ediyor olabilirsiniz. 
Mersin'e anne -baba ziyaretine gittim. Orda bir ay kadar kaldım. Oldukça güzel geçen  bir tatilin ardından şimdi efendim siz takipçilerim için haźirladığım kolay malzemeli nefis bir el açması börek tarifimiz geliyor 

Haydi bakalım. 
Malzeme listemiz gelsin. .


El açması börek 

Malzemeler

  • 3 su bardak un
  • 1 çorba kaşık sirke 
  • 1 tatlı kaşık tuz
  • Su
Arası için
  • 1 su bardak sıvıyağ 
İç malzemesi için 
  • 1 demet ıspanak 
  • 1 ad. Soğan 
  • yarım çay bardak sıvıyağ 
  • karabiber 
  • tuz

Yapılışı 

Önce iç malzememizi hazırlıyoruz.  Bunun için ıspanaklarımızı orta büyüklükte doğrayıp derin bir kaba alarak kumu gidinceye  kadar bol su ile yıkıyoruz. Yıkadığımız ıspanakların suyu süzülmesi için delikli bir kaba alıyoruz.
 İspanaklar bir kenarda beklerken biz hamurumuzu hazırlıyoruz. 
 Bunun için derinve geniş bir kaba unumuzu alıyoruz. Ortasını havuz gibi açıp tuz, sirke ve ılık su ilave edip yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.  Hamurumuzu bir 15 dakika kadar dinlendiriyoruz. 
Hamurumuz dinlenirken biz bu arada ıspanaklarımızın son halini hazırlıyoruz. Bunu icin ıspanaklarımızı bir kaba alarak üzerine Soğanı yemeklik doğrayıp ilave ediyoruz. Tuz, karabiber ve sıvıyağında ilave edip elimizle karıştırıyoruz.
Hamurumuzdan 
  ceviz büyüklüğünde bezeler  yapıyoruz.  Her bir bezeyi buğday nişastası ile çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz.  Açtığımız bezlerinin aralarına sıvıyağ sürerek üst üste  15 adet olacak sekilde koyuyoruz. Üzerine tekrar nişasta serperek  tekrar şekildeki gibi büyükçe açıp sonrada rulo şeklinde sarıyoruz. Yaptığımız ruloyu yukarıdaki gibi bıçak yardımı ile küçük küçük kesiyoruz.  Her bir parçayı tekrar çay tabağı büyüklüğünde açıp içine iç malzemeden koyarak yarım ay şeklinde kapatıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Bütün hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine sıvıyağ sürerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerlerine pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Böreklerimiz hazır. .


El açması börek 


Afiyet olsun...

  • Ağızda Dağılan Börek Tarifi 
  • Milföy Tadında Börek Tarifi 
  • ıspanaklı Börek Tarifi 



2 yorum:

  1. El açmasının tadı da bir başka oluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen canım. Lezzeti zaten tartışılmaz. Birde ne yediğimızi biliyoruz.
      Sevgiler...

      Sil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate