22 Ağustos 2017 Salı

TAZE FASULYE KIZARTMASI TARİFİ

STaze fasulyenin zeytinyağlısından tutunda etlisini, türlüsünü her çeşit yemeğini yapıyoruz. 
Peki ya kızartmasını hiç  denedinizmi?  Denemediyseniz  işte size güzel bir tarif. 


Taze fasulye kızartması 

Malzemeler 

300 gr taze fasulye
Sosu icin
2 ad.domates
2 diş sarımsak
tuz
1-2 kaşık sıvıyağ

Kızartmak için 
1 su bardak sıvıyağ

Yapılışı 

Taze fasulyemiz yıkanır ve suyu süzülür.  Uç ve başları kesilir. Kılçığı varsa ayıklanır.  Ayıkaldığımız fasulyeler tencereye su konularak ocağa alınır. Tuz ilave edilir. Beş dakika kadar haşlanır.  Çok fazla haşlamamaya özen gösterilir. Daha sonra ocağın altı kapatılarak taze fasulyeler soğuk suya atılarak şoklanır. Bır kaç dakikada soğuk suda bekletilir ve sudan çıkartılır.  Havlu kağıt ile kurulama işlemi yapılır. Diğer taraftan da domates sosu hazırlanır.  Bunu için domatesler rendelenir ve ocağa alınarak sıvıyağ ve tuz ilave edilip suyu çekilinceye kadar pişirilir. Ocaktan alırken  sarımsak soyulup ilave edilir. 
Tavaya sıvıyağ konularak ocağa alınır.  Yağ  kızınca fasulyeler ilave edilerek arkalı önlü kizartılarak havlu kağıt koyulu kaba alınır ve fazla yağı alınır. Servis kabına alınarak üzerine domates sosu ilave edilir.
Veee yemek hazııır. ..



Taze fasulye kızartması 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate