21 Mart 2018 Çarşamba

ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ


Pirinç pilavını bazıları sade sever, bembeyaz. Bazılarda arpa şehriyeli yada  tel şehriyede  olabilir v.s. içine yardımcı  malzemeler ilâve benim gibi damak zevkine göre değişlik yapabilirler.
Ben arpa şehriyeli çok seviyorum.  Pirincin içinde  sarı sarı  çok da yakıştırıyorum arpa şehriyeyi. O zaman şimdi bu güzel tarifim yapılışına bir göz atalım. 

Malzemeler

  • 2  su barda pilavlık pirinç 
  • 2 çorba kaşık arpa şehriye 
  • 3 çorba kaşık sıvıyağ 
  • 1 çorba kaşık tereyağ
  • Yeterince tuz 

Yapılışı 


Pirincimiz bir kab içerisine alınarak nişastası gidinceye kadar yıkanır. Üzerini basar su konularak yarım saat bekletilir. Ardından pilav tenceremiz ocağa alınır. Sıvıyağ dökülür. Isınınca arpa şehriyeler  ilave edilir ve rengi dönüp sararıncaya kadar kavrulur. Ardından pirincimizin suyu süzülerek ilave edilir.  Pirincimiz şeffaf bir renk alıncaya kadar kavrulur. Ardından sıcak su ve tuz ilave edilip  kapağı kapatılıp kaynamaya bırakılır.  Önce yüksek ateşde sonrada kısık ateşde pişirildikten sonra on on beş dakika gibi demlemeye bırakılır. Ardından servis edilir.


Ghn

10 yorum:

  1. pirinç pilavını çok severim..yanında nohut /kuru fasulye olursa daha harika oluyo..pirincin faydaları saymakla bitmez aslında,asyalıların en çok tükettiği yiyeceklerden biridir pirinç..bi de son zamanlarda medyada pirinçle ilgili olumsuz haberler duymaya başladık,pirince boya kattıkları haberleri vardı mesela..sarı ve beyaz pirinçler çok rağbet gördüğü için çok sararmış ve çok beyaz gözüksün diye bazı kimyasallar katıp piyasaya sürdükleri söyleniyodu..şahsen bu yüzden pirinçleri dışardan açık olandan değilde tanınmış marketlerden almaya gayret ediyoz..neyse harika bi pirinç yemeği olmuş emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
  2. pirinç pilavını çok severim..yanında nohut /kuru fasulye olursa daha harika oluyo..pirincin faydaları saymakla bitmez aslında,asyalıların en çok tükettiği yiyeceklerden biridir pirinç..bi de son zamanlarda medyada pirinçle ilgili olumsuz haberler duymaya başladık,pirince boya kattıkları haberleri vardı mesela..sarı ve beyaz pirinçler çok rağbet gördüğü için çok sararmış ve çok beyaz gözüksün diye bazı kimyasallar katıp piyasaya sürdükleri söyleniyodu..şahsen bu yüzden pirinçleri dışardan açık olandan değilde tanınmış marketlerden almaya gayret ediyoz..neyse harika bi pirinç yemeği olmuş emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pilavı sevmeyen çok azdır sanırım. Yanında kuru fasulye yada nohutla pek de güzel gider.Ancak bu kimyasal maddelerle nasıl yapıcaz bilmiyorum. Kimyasalların artık girmediği hiç bir gıda kalmadı.
      Teşekkür ederim...

      Sil
  3. Merhaba😊Instagramdan bulup geldim blogunuzu..Pilavı çok sever ve çok yaparım, yiyenler de çok begenirler pilavımı😊Tariflerimiz aynıymış, arpa sehriyeli de ayrı bir güzel oluyor gerçekten..Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz.😊 Ana yemeklerin yanına en pratik kurtarıcı yemek olarak pilav iyi oluyor. Ancak yapımı çok kolay görünsede, güzel bir pilav yapmak biraz zordur diyebilirim. Bazı inceliklerine dikkat etmek gerekir. Bende arpa şehriyeli tercihimdir. Çok severim.
      Sevgiler..

      Sil
  4. Arpa şehriyesiz pilav düşünemiyorum :)
    Çok güzel yapmışsın canım.Ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen. Bende arpa şehriyeli seviyorum. ARPA şehriyenin de çok yakıştığını düşünüyorum. Ama evdekiler sade seviyor. Bende arada bir böyle değişik yapıyorum. Teşekkür ederim.

      Sil
  5. Teşekkürler

    aksaraynerede.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Cocuklugumdan beri pilav sevmem ama bizim ev halki da pilavsiz duramaz 😊

    YanıtlaSil
  7. Pilavında seveni olduğu kadar sevmeyenleri de vardır mutlaka ancak bazı ana yemeklerin yanında olmassa olmaz oluyor.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate