28 Eylül 2018 Cuma

KAYISI REÇELİ NASIL YAPILIR?

Kayısı Reçeli
 Reçelle öyle çok yoktur aram. Hele hazır reçel ise hiç yoktur. Ama ev yapımı olursa yinede arada bir kahvaltıda falan iyi geliyor. Hem kahvaltıda bir çeşit, renk oluyor. Hemde arada bir tatlı ihtiyacını karşılıyor.
Bu gün efendim; kayısı reçeli tarifimiz var. Tarifin sahibi Fatoşum (kız kardeşim) o kadar lezzetli yapmıştıki, kesinlikle bu tarifi sizlerle paylaşmam lazımdı.  Kendisinin ellerine sağlık diyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.
Tarif gelsin....

Ev Yapımı Kayısı Receli

Malzemeler

  • 3 kilo kayısı
  • 3 kilo şeker
  • 1 çay bardak su
  • Yarım limon

Yapılışı

Kayısılar bir kab içine alınarak yıkanır ve suyu süzülür. Suyu süzülen kayısıların çekirdekleri çıkartılır ve ortadan ikiye bölünerek tencereye alınır. Üzerine şeker ilave edilir ve  bir kenarda sabaha kadar bekletilir. Kayısı reçelimiz  için bu ön hazırlık  akşamdan yapılır.
Akşamdan tencereya hazırladığımız kayısımıza bir  çay bardak su ilave edilerek ocakta kaynamaya bırakılır. Kaynama esnasında çok fazla karıştırılmaz. Kontrollü bir şekilde kıvam alıncaya kadar kaynattıktan sonra; ocaktan almadan 4-5 dakika önce limon suyu sıkılır.Biraz  daha kaynatılıp istediğimiz kivama geldikten sonra ocağın altı kapatılır. Soğuması için bir kenarda bekletilir.

KayısıReçeli Nasıl Yapılır?
Soğuyan kayısı reçelimiz temiz ve içi kuru kavanozlara konularak serin ve nemli olmayan bir yerde saklanır.
Kahvaltıya reçelimiz hazır.


Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ..

Bumerang - Yazarkafe

İzleyiciler

İzleyiciler

Translate